Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 572
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler  (Okunma sayısı 572 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.


 

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi

Yüzünüzle uyumlu olmayan, bir takım deformitelerin mevcut olduğu bir buruna sahip olabilirsiniz. Bu deformitelerle yaşamak kader değil. Yüzünüze uygun, doğal sınırlar içerisinde, deformitelerinizde arınmış, güzel bir burun için burun estetiği ameliyatı olabilirsiniz. Ancak bu süreç öncesinde bilmeniz gereken ve yapmanız gereken bir takım hazırlıklar mevcuttur.

Burun Estetiği ameliyatı olmaya karar verdiniz. Fakat neler yapacağınızı bilmiyorsanız bu yazımız sizin için aydınlatıcı olacaktır.

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
 
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap öncesi hazırlıklardan ilk yapılması gereken karar vermektir. Karar vermek, burnunuzda sizi rahatsız eden durumların, deformitelerin farkına varmanız ve bu durumlardan kurtulmak istiyor olmanız demektir. Karar verme süreci 3-5 günlük bir zaman diliminde yapabileceğiniz bir durum değildir. Deformitelerinizin farkına varmanız, kabullenmeniz ve bu sürece girişmeye karar vermeniz yıllarınızı alabilir. Örneğin çocukken aldığınız bir darbe sonucu burun gelişimini deformiteli olarak tamamlayabilir. Burun hattında kırık meydana gelmiş olabilir. Bu darbe doğrultusunda burun yanlış gelişeceği için hava yolu problemleriniz de oluşabilir. Sizin bu durumu çocukluktan fark etmeniz güç olacağı için yıllar sonra farkına varmış olabilirsiniz.

Burun ameliyatı öncesi hazırlıklardan bir diğeri , karar verdikten sonraki aşama  araştırma safhasıdır. Burun estetiği ameliyatı için teknolojinin etkisi ile geliştirilmiş bir çok teknik ve alet vardır. Sizin için hangi tekniğin en uygunu olduğunu işin ustaları ile görüşerek öğrenebilirsiniz. Biz cerrahlar burun estetiği ameliyatı için gelen hastamızın önce deformitelerini saptayıp ardından hangi tekniği önerdiğimizi detaylı muayenelerimiz esnasında sizleri dinleyerek aktarıyoruz. Kişisel önerimiz tek bir cerrah ile görüşmemenizdir. Bir çok cerrah ile görüşmeli aradaki farkları görerek güven çerçevesinde kendi doktorunuzu kendinizin seçmesinden yanadır. Araştırma süreciniz de kısa zamanda tamamlayabileceğiniz bir süreç olmayabilir. Acele etmemekte fayda vardır. En sağlıklısı bu olacaktır.

Araştırma safhanız esnasında birçok doktor ile görüştükten sonra diğer bir aşama Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap seçimidir.
Burun estetiği ameliyatı için deformitelerinizin farkına vardınız. Ameliyat olmayı istediniz, karar verdiniz ve araştırma sürecine başladınız. Birçok doktor ile görüştünüz , farklı farklı fikirler aldınız. Elinizdeki veriler doğrultusunda sizin için en uygun yöntemi ve doktorunuzu seçtiniz.  Peki ya sonra?

Bundan sonraki hazırlık aşaması ameliyatınız üzerine olacaktır. Bu sürecinizi Doktorunuz ve ekibi yönetiyor olacaktır.  Bu süreci de şöyle sıralayabiliriz;
• Burun estetiği ameliyatınız için gün belirleme
• Hastane seçimi
• Burun estetiği ameliyat öncesi planlama randevusu
• Ameliyat öncesi Anestezi Doktoru ile görüşme
• Ameliyat öncesi yapılması gereken tetkik ve tahliller
• Ameliyat günü hastaneye geçiş ve yatış işlemleri
Burun estetiği ameliyatı öncesi hazırlıklar böylece tamamlanmış olacaktır.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi hazırlık Tavsiyeleri

Burun estetiği ameliyatı sonrası süreci iki başlıkta inceleyebiliriz; Atel Alınma ve Atel Alındıktan sonraki süreç…
Burun ameliyatı olan hasta, taburcu olduktan 1 hafta veya 10 gün sonra atel ve tamponların alınabilmesi için  kontrole gelmek üzere davet edilir.

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
 
Atel Alınma Süreci

Atel alınma süreci , hastaların en çok korktukları süreçtir. Aslında korkular yersizdir. Ameliyat esnasında kullandığımız silikon tamponlar elastikiyeti ve burun yapısına uygun kıvrımları sayesinde ağrı acı olmaksızın çıkmaktadır. Burun üzerinde yer alan termoplastik atel ise burun üzerinden yapışkanlı yapısı ile ağrısız acısız rahatlıkla alınmaktadır.
Atelini aldırmaya gelen hasta kesinlikle aç gelmemelidir. Atel çıktıktan sonra nasıl bir görünümde olacağını düşündüğünden heyecana bağlı tansiyon düşüklüğü yaşanabilir. Bu durumu engellemek adına tok gelinmelidir. Ameliyat olduktan sonra atelin ıslanmaması gerekir. Ancak atelini aldırmaya gelecek olan hasta, kontrole gelmeden 1 gün önce veya kontrole geleceği günün sabahı ılık su ile duş alabilir. Ilık su ile atel ıslanacak ve çok daha kolay çıkacaktır.

Atel Alındıktan Sonraki Süreç

Atel çıktıktan sonra herhangi bir bandajlamaya gerek duymayız. Ancak bazı meslektaşlarımız bandajlama yapmaktadırlar. Bu durumda hasta, Doktorunun direktiflerine uymalıdır.
Ateli alınan hasta, burun yüzeyinde bulunan yapışkanlar ve kalıntılar temizlendikten sonra ayna karşısına geçer. En heyecanlı kısım burasıdır. Şişliklerinin farkında olan hasta , şişliklerinin büyük kısmının 2 aylık süreçte ineceğini bilir. Ancak şişliklerinin farkında olmayan ve nihai sonucu hemen alabileceğini düşünen hasta aynaya bakınca gördüğü şişlikler karşısında boşluğa düşebilir. İşte burada sürecin psikolojik boyutu başlar. Beyin , burun ameliyatından sonra ayna karşısında gördüğü yüzü , şimdiye kadar gördüğü yüz karşısında yadırgamaya meyillidir. Bu olağan bir süreçtir ve 2-3 haftaya kadar devam edebilir. Hasta yakınları bu değişim sürecine hastanın kendisinden daha hızlı alışırlar. Kliniğimizde bulunan Psikoloğumuzun takibi ve hasta yakınlarının desteği ile bu süreç atlatılır.

Ateli ve tamponları alınan hasta, atel çıktıktan sonra burun ve cilt üzerinde bir miktar şişliklerinin olacağını bilmelidir. Cilt kalitesine göre cilt yüzeyinde yağlanma , sivilcelenme veya kızarıklık görülebilir. Cilt tipine uygun temizleme sabunları ve losyonları kullanılarak bu durum kısa sürede geçer.
Atel alındıktan sonra dikkat edilmesi gereken hassas süreç 2 aydır. Sağlıklı bir iyileşme süreci için bu zaman diliminde kesinlikle darbe alınmamalıdır. Tarafımızdan verilen masajlar efektif olarak yapılmalı ve ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. 2 aylık süreç sonrasında kontrole davet edilen hastanın şişliklerinin büyük kısmının kaybolduğu görülür. Ancak unutulmamalıdır ki nihai sonuç 6 ay veya 1 yıl dolduktan sonra ortaya çıkmaktadır.

Kaynak: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2018, 12:07:53 Gönderen: drsuleymantasestetik »


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
326 Gösterim
Son İleti 25 Ağustos 2017, 15:46:24
Gönderen: BazKriz
0 Yanıt
369 Gösterim
Son İleti 14 Ekim 2017, 03:00:10
Gönderen: alpacino0092
0 Yanıt
568 Gösterim
Son İleti 26 Nisan 2018, 13:26:03
Gönderen: drsuleymantasestetik
0 Yanıt
587 Gösterim
Son İleti 27 Ağustos 2018, 10:47:19
Gönderen: drsuleymantasestetik
0 Yanıt
616 Gösterim
Son İleti 11 Ağustos 2020, 12:13:49
Gönderen: drsuleymantasestetik