Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: BUNLAR HAYATIMIZDAN HİÇ ÇIKMAYACAK GERÇEKLER
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 1 cevap var
OkumaGösterim: 1485
Google Özel Arama

Gönderen Konu: BUNLAR HAYATIMIZDAN HİÇ ÇIKMAYACAK GERÇEKLER  (Okunma sayısı 1485 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    ђ๏Ŧєєz

  • Özel Üye
  • *
  • Avatar Yok

  • İleti: 6692
  • Nerden: eksi25 - Erzurum
  • Rep: +586/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - hofeez@sevdaligul.com
    • Profili Görüntüle E-Posta
  • Çevrimdışı
BUNLAR HAYATIMIZDAN HİÇ ÇIKMAYACAK GERÇEKLER
« : 17 Nisan 2007, 20:11:00 »


 

Bunlar hayatımızdan çıkmayacak gerçekler

Gerçek dünya filmlerdeki kadar hızlı değişmiyor. Gelişim yavaş yavaş oluyor. Bilim adamlarına göre gelecek 20 yılda şu ankinden çok farklı bir hayatımız olmayacak. İşte daha uzun süre değişmeyecek şeyler:

Evler

Genellikle, içinde büyüdüğümüz ev stilinden etkilendiğimiz için zevkimizi kökten değiştirmemiz kolay değil. ABD'deki 110 milyon yaşam alanından yüzde 70'inin 20 yıl sonra da kullanılacağı belirtiliyor.

Kurşun kalem

Kurşun kalem satışları teknolojideki gelişmelere rağmen hep sabit kaldı, çünkü eskiden varolan avantajlarının hepsi hâlâ geçerli... Kurşun kalemle yazılan yazılar silinebiliyor, ucu kalem açacağıyla kolaylıkla açılabiliyor, pile ihtiyacı yok, sürekli mürekkep tedariki gerekmiyor ve ne önemlisi de fiyatı ucuz.

Kitap

Geleneksel kitapların arkasında 500 yıllık atalet var. Kalıcı, ucuz, dayanıklı ve hafifler. Bu faziletler e-kitapların 20 yıl içinde kolay kolay taklit edemeyeceği cinsten...

Nakit para

Mikroçipli \'zeki\' kartların nakit parayla yer değiştireceği tahmin ediledursun, nakit para tüm popülerliğini korumaya devam ediyor ve edecek de... İngiliz Retail Banking Research'ün yayımladığı bir rapora göre nakit para kullanım oranı önümüzdeki 20 yıl boyunca da günümüzdekiyle aynı seviyede olacak.

Ataç

Kağıtları bir arada tutmak için yüzlerce yıldır kullanılan atacın, 2020'lerde de kağıt kullanılacağı göz önüne alındığında, hâlâ görevini yerine getireceği düşünülüyor.

Yolcu jetleri

NASA, 300 yolcu kapasiteli saatte 1500 mil hızla giden High Speed Civil Transport'un üretimine 15 yıl içinde başlayacak. Ancak, Technology in Society dergisinin editörü G. Bugliarello, günümüzün gürültülü jetlerinin 2020'lerde de varolacağını söylüyor.

Araba kullanma

Kendi kendine gidebilen araba teknolojinin 2020'ye kadar geliştirilmesi pek olası değil. Yani araba kullanmaya devam.

Trafik sıkışıklığı

Bilim adamları otomobillerin 20 yıl sonra da karada gideceğini ve trafik sıkışıklığının hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmaya devam edeceğini söylüyorlar.

Gürültü

Giderek daha da mekanikleşen hayatımızdaki gürültüyü, ses izolasyonu ya da insülasyonuyla engellemek çok kolay değil. Buliarello, gürültüden 2020'de de kurtulamayacağı mızı tahmin ediyor.

Din

Birlemiş Milletler'in popülasyon verileri gösteriyor ki 2025'te kendisini Hıristiyan veya Müslüman olarak tanımlayan insan yüzdesinde büyük bir değişiklik olmayacak.

Fermuar

1851 yılında geliştirilmesinden bu yana fermuarı hiçbir rakip altedemedi.

Yoksulluk

Uzmanlar üçüncü dünya ülkelerindeki kitlesel yoksulluk ve açlığa daha uzun süre şahit olacağımızı açıklıyorlar.

Takım elbise

'Clothes and the Man' kitabının yazarı moda editörü Alan Flusser, takım elbisenin uzun süre başarıyla varolabilmesini, ortak bir paydaya hitap etmesine bağlıyor. Başka bir deyişle, takım elbise statü, rahatlık ve gizliliği içinde barındırıyor.

Alış-veriş

E-ticaretin çekiciliğine rağmen, girip alışveriş yapabileceğimiz gerçek mağazalar ve marketler kesinlikle gelecekte de varolacak. Yeni dükkanlar kapanmayacak.

Terörizm

Uzmanlar, fanatizmin her çeşidiyle uğraşma becerisizliğimizin devam edeceğini ve önümüzdeki 20 yıl içinde terörizmin daha da artacağını tahmin ediyorlar.

Yemek takımları

Kaşık, çatal ve bıçak... Batı dünyasında bu temel üçlünün önümüzdeki yıllarda da hayatımızın önemli parçaları olacağı düşünülüyor.

Futbol

Bazı sporlar yıllar içinde popülaritesini kaybedecek ama futbol önümüzdeki 20 yılda da yığınları etkilemeye devam edecek.

Ölüm

Journal of Anti Aging Medicine'in editörü Dr. Michael Fossel, ölümü yenemeyeceğimizi tahmin ediyor. Hastalıklardan ölmek 2020' lerde de hâlâ mümkün olacak.

    PERİ

  • Bayan Administrator
  • *

  • İleti: 4321
  • Rep: +323/-1
  • Cinsiyet: Bayan
  • evli ve çocuklu
    • Profili Görüntüle www.sevdaligul.com
  • Çevrimdışı
Ynt: BUNLAR HAYATIMIZDAN HİÇ ÇIKMAYACAK GERÇEKLER
« Yanıtla #1 : 18 Nisan 2007, 01:49:08 »
Ölüm

Journal of Anti Aging Medicine'in editörü Dr. Michael Fossel, ölümü yenemeyeceğimizi tahmin ediyor. Hastalıklardan ölmek 2020' lerde de hâlâ mümkün olacak.

insanoğlunun yüzyıllardır aradığı ölümsüzlük uğraşı günümüzde de devam ediyor.

emeğin için teşekkürler arkadaşım.çok farklı bilgiler sundun yine bizlere.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
3 Yanıt
1186 Gösterim
Son İleti 27 Nisan 2008, 17:30:00
Gönderen: maestro
1 Yanıt
1791 Gösterim
Son İleti 05 Temmuz 2008, 21:45:37
Gönderen: Felex
6 Yanıt
2134 Gösterim
Son İleti 12 Şubat 2009, 18:55:57
Gönderen: hkx
6 Yanıt
1994 Gösterim
Son İleti 04 Ekim 2008, 22:38:43
Gönderen: englishlady
0 Yanıt
792 Gösterim
Son İleti 09 Kasım 2008, 14:42:14
Gönderen: orkide