İnterpromedya tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 8.'si yapılan, Türkiye Bilişim Sektörü'nün referans niteliğindeki tek araştırması “Bilişim 500” yeniliklerle başlıyor. Türkiye bilişim pazarındaki değişim ve gelişmelere ışık tutan, şirketlerin performansını ve sektörün gelişimini derinlemesine yansıtan İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması, sektörün liderlerini açıklamaya hazırlanıyor. Donanım, Yazılım, Hizmet ve Özel Bölüm ana kategorilerinde sektör liderlerinin, 26 Haziran 2007'de gerçekleştirilecek törende açıklanacağı Bilişim 500 Araştırması için, 5.000 şirkete ulaştırılan kayıt formlarının son teslim tarihi 20 Nisan 2007. Dünya ve bölgesel bilişim pazarı değerlendirmesini, kamu ve özel sektör ile paylaşmak amacıyla hazırlanan Bilişim 500 Araştırması, İnterpromedya'nın hazırladığı özgün bir çalışma olma özelliği taşıyor.
Toplam 4 ana kategori altında, 46 farklı alt kategorideki şirketleri sıralayacak Bilişim 500 Araştırması, bu yıl birçok yenilik içeriyor...
Bu yılki araştırmada;
Üretici firmalar ve toptancı/dağıtıcı/bayi olan firmalar ayrı ayrı değerlendirilecek. Bu şekilde şirketler, kendi kategorilerindeki verileri ve sıralamaları daha net görebilecekler.
Donanım, Yazılım, Hizmet ve Özel bölüm ana kategorilerinin alt başlıklarında da yenilikler yapan İnterpromedya, Bilişim 500 kitabını hem Türkçe hem de İngilizce olarak yayınlayacak.
İnterpromedya tarafından araştırma kapsamında hazırlanan; dünya, Avrupa ve Türkiye pazarına yönelik eğilimler ise, bu yıl Bilişim 500 kitabında daha geniş olarak yer bulacak.
Geleneksel hale gelen, sektöre ayna tutan, kuruluşların resmi belgelere dayalı beyanları ile net satış gelirleri esas alınarak yapılan araştırma, şirketlerin ciro performanslarının yanı sıra dünya, Avrupa ve Türkiye ölçeklerinde bilişim pazarına ilişkin veri ve eğilimleri de yansıtarak sektörde faaliyet gösteren yerli yabancı kurum ve şirketler için bir rehber olma niteliği taşıyor.
Sektörün konusundaki tek referans kaynağı olan Bilişim 500'de yer alan firmalar bu araştırma ile; kendilerini rakipleriyle karşılaştırma olanağı bulacak, rakiplerine ve diğer kategorilere ait bilgi edinebilecek. Ayrıca şirketler, yurtiçi ve yurtdışı iş ortaklığı çalışmalarında araştırmayı bir referans olarak da kullanabilecek, hem yeni pazarlara açılma, hem de yeni iş ilişkilerini geliştirebilmeleri bakımından araştırmadan yaralanabilecekler