Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Beton Metrajını Kolaylaştırmanın Yolu Com Standard Metraj Uygulamaları
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 220
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Beton Metrajını Kolaylaştırmanın Yolu Com Standard Metraj Uygulamaları  (Okunma sayısı 220 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.


 

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap çıkarma işlemleri inşaat sektörü içerisinde ekstra çaba ve ekstra dikkat gerektiren bir durumdur. Tabir yerindeyse hata kabul etmeyen bir işlem olan metraj çıkarma çalışmalarında işi yapan veya işi yaptıranın zarara uğramaması adına her şeyin eksiksiz ve doğru yapılması gerekmektedir. Beton metrajı çıkarma işlemlerinde de doğru sonuçlara ulaşabilmek için ölçü birimlerinin doğru yazılması gerekmektedir. Beton metrajı çıkarmada inşaat sektöründe faaliyet yürütenlerin işlerini kolaylaştırmak ve hata payını sıfıra indirmek adına yapılan metraj programları mevcuttur. Bu metraj uygulamaları sayesinde bir gün içerisinde basit bir şekilde beton metraj hesaplamaları yapılabilmektedir.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap hesaplamalarında elle yapılan hesaplamalarda bazı dikkatsizlikler işlemlerin yanlış sonuçlanmasına sebebiyet verebilmektedir. Beton metrajında yapılan en sık hatalardan biri bazı yapı elemanlarının miktarının olması gerekenden az ya da çok yazılmasıdır. Yine metraj hesabı yaparken boyutları ifade eden rakamların eleman birimine uygun olmadan yanlış yazılması da hatalı sonuç alınmasına sebebiyet vermektedir. Keza metraj cetveli kullanılmaması, en, boy ve yüksekliklerin yanlış alanlardan alınması, ölçü birimlerinin yanlış yazılması gibi tüm faktörler beton metraj çıkarma işlemlerinde hatalı sonuca itmektedir. Örneğin, Beton metrajı yaparken temel, kolon, döşeme ve kiriş betonları metraj cetveli üzerinde ayrı ayrı görülmelidir. Bir yapı inşasında kolon ve perde duvar betonu metrajı, kiriş, lento ve hatıl betonu metrajı, döşeme betonu metrajı, temel betonu metrajı, tesviye betonu metrajı, çatı betonu metrajı gibi alanların metraj hesaplamaları yapılabilmektedir. Örneğin; kolon ve perde yapı elemanlarının iki boyutu ile kolon yüksekliğinin çarpılmasıyla elde edilen kolon ve perde duvarlarda beton metrajı hesaplamalarında yükseklikte kullanılan ölçünün hatalı olması metraj hesabının da yanlış çıkmasına sebebiyet verecektir. İnşaat sektöründeki bu zorluğun ve eksikliğin giderilmesi için ise yapılmış olan metraj programları mevcuttur. Peki, beton metrajında kullanılabilecek olan bu metraj uygulamaları nelerdir ve ne gibi avantajları vardır?

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Beton Metraj Hesaplamalarını Tek Tıklama ile Yapmak İster misiniz?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere inşaat ve yapı sektörünün en kasvetli işlerinden biri beton metrajı hesaplamaları yani Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap işlemleridir. Ancak günümüz çağında ve teknolojinin katkısı ile sektörün bu açığını ve eksikliğini kapatmak üzere yapılmış olan bazı metraj uygulamaları bulunmaktadır. Com Standard ve Com Enterprise beton metraj çıkarma işlemlerinde kullanılabilen profesyonel yazılım çözümleridir. Bu metraj programları sayesinde tüm beton metraj hesaplamaları yapılabilmektedir. Metraj uygulamaları sayesinde 3 boyutlu projelere ihtiyacınız olmadan DWG dosyalar üzerinden istediğin alanın beton metrajını kolayca çıkartabilmeniz mümkündür. Çizimden metraj çıkarma işlemlerine olanak tanıyan ilgili metraj programları sayesinde AutoCAD metraj çıkarma ya da bir başka program üzerinden metraj hesaplamalarını basitçe yapabilirsiniz. Com Standard beton metraj uygulamaları sadece metraj hesabı yapmakla kalmaz yeşil defter, keşif özetleri ve hatta kalıp takımlama listelerine kadar gerekli olan tüm bilgileri size otomatik olarak sunar. Statik projeler üzerinden beton metraj hesabı yapılabilmesine imkan veren bu programlar hem iş yükünü azaltmakta hem de zaman kaybını önlemektedir ve en önemlisi hata payını ortadan kaldırmaktadır.

Örnek vermek gerekirse: Elinizdeki yapı inşasına ait projeyi AutoCAD programında açarak metrajını çıkarmak istediğiniz alanı kare içerisine almanız gerekmektedir. Beton alanı, kare içerisine aldıktan sonra ise tek yapmanız gereken enter tuşuna basmaktır. Yaptığınız bu hamle sonrasın Com Standard metraj uygulamaları sırasıyla otomatik olarak proje hatalarını tespit edecektir. Sonrasında hataları düzeltecek, eğer varsa projedeki eksik bilgileri tamamlayacaktır. Bu işlemlerden sonra ise metrajı çıkartarak, metraj hesabıyla ilgili raporu size sunacaktır. Böylelikle basit bir şekilde ve çok kısa sürede AutoCAD metraj çıkarma işlemini tamamlamış olacaksınız.

Beton metraj hesaplamaları için kullanabileceğiniz ilgili metraj uygulamaları sayesinde elle yapılan metraj hesaplarının 1 ay sürmesinin aksine, 1 gün içerisinde tüm metraj hesaplamalarınızı yapabileceksiniz. Yapılan metraj hesaplamalarından %100 başarılı sonuçlar alacaksınız. Beton metraj hesaplamalarında kat yüksekliği, döşeme kalınlığı farklı olan alanlarda ve ara kesitlerde dahi kolayca metraj hesabı yapabileceksiniz. Hatta ve hatta kırık ölçü, düz ölçü fark etmeden metraj hesabınızı basitçe yapabileceksiniz.

Kaynak: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
400 Gösterim
Son İleti 09 Mart 2015, 22:58:15
Gönderen: resthit
0 Yanıt
451 Gösterim
Son İleti 22 Mart 2015, 21:46:08
Gönderen: resthit
0 Yanıt
252 Gösterim
Son İleti 10 Temmuz 2017, 11:28:44
Gönderen: CB Yazilim
0 Yanıt
324 Gösterim
Son İleti 31 Temmuz 2017, 11:54:42
Gönderen: CB Yazilim
0 Yanıt
18 Gösterim
Son İleti 02 Kasım 2024, 23:27:23
Gönderen: aysuyigiter