Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Bebeklerde Hepatit B Aşısı ve Önemi
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 358
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Bebeklerde Hepatit B Aşısı ve Önemi  (Okunma sayısı 358 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bebeklerde Hepatit B Aşısı ve Önemi
« : 10 Ağustos 2016, 00:10:44 »


 

[[SIZE="5"]B]Bebeklerde Hepatit B aşısı[/B][/SIZE]

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap, parçalanarak hastalık yapma kabiliyeti ortadan kaldırılan ve etkisiz hale getirilen virüsün bazı altbirimleri alınarak hazırlanmaktadır. Bugün tüm dünyada yaygın olarak kullanılmakta olan Hepatit aşılarının hastalık yapma ihtimali kesinlikle yoktur. günümüzde geliştirilen modern aşılar sayesinde bu hastalığa karşı yüksek oranda bir korunma söz konusudur.

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Hepatit - B hastalığı , doğum olayı esnasında perinatal olarak bebeğe bulaşabilmektedir. Asemptomatik yani herhangi bir hastalık belirtisi göstermeyen, ancak,buna karşılık Hepatit-B hastalığını bulaştırabilen HBsAg taşıyıcılarından doğan bebeklerin %30-50 kadarı, birinci yaşlarını doldurduklarında hastalık etkeni ile bulaşmış oldukları tesbit edilmiştir. Bunun için tüm anneler doğum öncesi Hepatit-B yönünden araştırılmalı ve durumuna göre doğacak bebeğe yönelik tedbirler planlanmalıdır.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap, bugün tüm bebeklere ilk bir yıl içinde uygulanmaya koyulmuştur. Birçok araştırma belirli nüfus gruplarının, Hepatit-B gelişmesi bakımından daha büyük risk taşıdıklarını ortaya çıkarmıştır. Hepatit-B aşılamasının henüz virüsle temas etmediği tesbit edilen ve risk grubu olarak tanımlanan sağlık ve yardımcı sağlık personeli, heodiyaliz uygulanan hastalar , sık kan transfüzyonu yapılanlar ,kronik taşıyıcı olarak adlandırılan kişilerin eş ve aile fertleri ile eş cinseller ve fuhuş sektöründe iş tigal edenlere mutlak suretle uygulanması önerilmektedir.

Pnömokok Aşısı ; Pnömokok aşısı ,zattüre hastalığına yol açan başlıca mikropların etkisiz hale getirilmesi ile hazırlanan karma bir aşıdır. Aşı , zatürre ve beyin iltihabı nedeni olan pnömokok adlı mikrobun 23 değişik tipine karşı koruyucu olacak şekilde hazırlanmıştır. Mikrobun bu türleri %95 sıklıkla görülen leri arasından belirlenmiştir. Pnömokok aşısı, 18 aylıktan büyük bebekler ile tüm çocuk ve erişkinlere önerilmekte ise de dalağı alınmış yada bağışıklık sistemi baskılanmış kişilere ise uygulanması zorunlu sayılmaktadır. Pnömokok aşısı, tek toz şeklinde uygulanır ve daha sonra her 5 yılda bir hatırlatmak için repel dozu yapılabilir.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap ; Grip virüsünün belirlenmiş binlerce tipi olmakla beraber , bunların hepsi her sene salgın yapmaz. Dünya sağlık teşkilatı her yıl salgın yapması beklenen grip virüsü türlerini tesbit etmekte ve her yıl onlara karşı hazırlanan özel grip aşısını önermektedir. Bu şekilde grip aşısı ,her yıl yenilenmekte ve aşı o yıl salgın yapması beklenen grip tiplerini içermektedir.

6 ay 3 ayaş arası çocuklarda ; İlk kez yapılıyorsa : bir ay ara ile 2 yarım doz uygulanır. Daha önce grip aşısı ile aşılanmış çocuklarda 1 yarım doz yapılır.

3- 9 yaş arası çocuklarda ; İlk kez yapılıyorsa : Bir ay ara ile 2 tam doz uygulanır. Daha önce grip aşısı ile aşılanmış çocuklarda : 1 tam doz yapılır. 10 yaş üstü erişkin ve çocuklara her yıl tek toz uygulanmaktadır.

Aşı Takvimi ; Dünya üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda çocuklara uygulanacak her aşı için belirli bir dönemde bağışıklık kazandırmayı hedefleyen bir aşı takvimi geliştirilmiştir.

Elde edilen deneyimler sonucunda aşağıdaki aşı takviminin uygulanması kabul görmektedir.

0-1 Ay  Çocuklarda  BCG ( Verem,Tüberküloz),Hepatit-B 1.Doz.

3-4 Ay    Çocuklarda  Karma ve (Difteri-Boğmaca-Tetanoz) ve Çocuk Felci (polio)/1.doz.Hepatit-B 2.Doz.

6 Ay Çocuklarda Karma ve Çocuk Felci / 3.Doz

9 Ay Çocuklarda Kızamık

15.Ay Çocuklarda Hepatit-B Rapel

18 Ay Çocuklarda (1,5 yaş) Karma ve Çocuk Felci / Rapel (Tekrar)

4-6 Yaş  Çocuklarda Difteri - Tetanoz,Çocuk Felci / Rapel, Hepatit-B Rapel

Kaynak : Annenin Rehberi Kitabı Uzm.Dr.Hayati Bice


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
944 Gösterim
Son İleti 27 Mayıs 2008, 22:39:58
Gönderen: MAT_ROCK23
0 Yanıt
1005 Gösterim
Son İleti 19 Ağustos 2008, 19:14:33
Gönderen: sevdaligul
0 Yanıt
852 Gösterim
Son İleti 13 Aralık 2009, 12:27:33
Gönderen: sevdaligul
0 Yanıt
816 Gösterim
Son İleti 22 Haziran 2011, 21:34:10
Gönderen: sevdaligul
0 Yanıt
1074 Gösterim
Son İleti 22 Haziran 2011, 21:35:58
Gönderen: sevdaligul