Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: bayan estetik cerrah melike erdimin yazısı
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 426
Google Özel Arama

Gönderen Konu: bayan estetik cerrah melike erdimin yazısı  (Okunma sayısı 426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bayan estetik cerrah melike erdimin yazısı
« : 07 Ağustos 2014, 15:54:13 »


 

Meme Büyütme
Günümüzde meme büyütmek için ameliyat dışında bir yöntem yoktur. Memeyi büyütmek için oraya bir hacim konulması gerekir. Bu protez olabilir ya da bazı hastalarda yağ enjeksiyonu olabilir. Bunun dışında meme büyütme yöntemi yoktur. Bir takım hormonal destekler memede büyümeye yarasa da bunun sakıncaları olduğu gözlenmiştir. Dünyada ilk meme protezi 1970 yılında uygulanmıştır. İlk üretilen meme protezlerinde problem oranları daha yüksekti. Patlama türü problemlerle karşılaşılmıştır. Geçmişteki protezler 20 yılda bir değişmesi gerekliyordu. Çünkü vücudun verdiği reaksiyonlar ve protezin patlaması jeli sızdırması ile ilgili problemler çıkmıştır.Ancak günümüz teknolojisi ile üretilen protejler şeklini değiştirmeyen ve daha dayanıklı protezlerdir.
Meme büyütme zor bir ameliyat mı?
Bütün estetik ameliyatlar olduğu gibi meme büyütme ameliyatı da hastalar için daha kolay bir duruma gelmiştir. Meme altı kıvrımından ya da meme başı kıvrımından 3-4 cm kesiyle meme protezi yerleştirilir. Bu protezleri meme altındaki kasın altına ya da meme dokusunun altına yerleştirilir. Bunun karrını verirken hastanın fiziksel durmu dikkate alınır. Eğer hasta çok zayıf ise kas altına yerleştirilir. Eğer hastada yeteri kadar yağ dokusu var ise kas üstüne yerleştirilir. Ameliyattan sonra hasta aynı gün eve gidebilir. Eğer protez kas altına yerleştirilmiş ise ilk bir kaç gün kolunu kaldırırken ağrı hissedilir. Ancak bu ağrı asla dayanılmayacak bir ağrı değildir. Bu hastalar ağrı kesiciler ve kas gevşeticiler ile desteklenerek ağrılarını en aza indirgenmesi çalışılır. Günümüzde meme protezlerinin patlaması mümkün değildir. Kesseniz dahi jel dışarıya sızma yapmamaktadır. Ancak meme büyütme ameliyatlarının en büyük problemi kapsül konstraktif problemidir. Yani vücud meme protezini yabancı bir cisim olarak algılamakta ve onu imha etmeye çalışmaktadır. İmha edemeyince protezin çevresinde bir çeper oluşturmaktadır. Bu oluşturduğu doku meme protezini sıkmakta ve memede şekil bozukluğuna, memede sertleşmeye ve ağrıya neden olmaktadır. Bu komplikasyonun oluşması %1-2 civarındadır. Temiz bir cerrahi tekbik uygulanması ile bu riski aza indirebilir. Bütün meme operasyonlarında olduğu gibi protezin doğal olması önemlidir. Çok büyük bir protezin kullanması dışarıdan anlaşılabilir olmasını sağlar bu da operasyonda istenmeyen bir sonuçtur.
 
Meme büyütme ameliyatında meme nasıl büyütülür?
Meme büyütme protez silikionlar yerleştirilerek yapılır. Bu işlem meme kıvrımınnın altından 4-5 cm kesi yoluyla gerçekleştirilmektedir. Bu kesiyle meme altında boşluk oluşturulur. Oluşturulan boşluğa meme protezi yerleştirilir. Bu kesi meme ucu etrafında yapılan bir kesi şeklinde de olabilir ya da koltuk altından yapılabilir. Ancak koltuk altından yapılan kesiler yoluyla özellikle jel protezleri ve damla şeklindeki protezleri ciddi teknik güçlükler vardır. Özellikle anotomik protezler koltuk altından yapılan kesilerle yerleştirilemezler. O yüzden en çok kullanılan yöntem meme altı kıvrımından yapılan uygulamalardır. Bu ameliyatta hazırlanan boşluk meme altındaki doku ya da zayıf hastalarda cilt altı dokusu az olan hastalarda memenin altındaki kasın altında bir boşluk hazırlayarak yerleştirilir.Hastanın durmuna göre yuvarlak ya da anatomi şeklinde protez yerleştirilebilir. Yağ enjeksiyonları son zamanlarda uygulanan bir yöntemdir. Ancak yağ enjeksiyonu yöntemini tutacağı gibi bir garanti yoktur. Yağ alınan bölgede de dezenformasyon gerçekleşir. O yüzden protez uygulaması güvenli ve kalıcı bir yöntemdir.
Meme büyütme ameliyatı hangi durumlarda yapılır?
Küçük memeler genç kadınlarda ciddi psikolojik rahatsızlıklara yol açmaktadır. Günümüzde en popüler olan yöntem protez uygulamasıdır. Zayıf hastalarda göz yaşı damlası şeklinde protezler uygulanmaktadır. Bu protezler memenin alt kısmına dolgunuk vermekte üstte aşırı şişkinlik oluşturmamaktadır. Hamilelik sonrası memelerde olan sarkmalara meme dikleştirme uygulaması yapılmaktadır.
Meme büyütme estetiğinde ciltte iz kalmaması için hangi yöntemler uygulanıyor?
Meme büyütme ameliyatları çok küçük kesiklerle yapıldığı için iz kalması mümkün değildir. Bu izler meme altı kıvrımında yerleşen izlerdi. İz tam kıvrıma geldiği için o kıvrımla kaynaarak göze çarpmaz . Bazı hastalarda meme başı etrafından kesi yapılar protez yereştirilir. Bu durmda da renkli bölge renksiz bölge sınırında olduğu için çok göze batmamaktadır. Koltuk altında uygulananlrda çok göze çarpmazlar. Kısacası meme büyütme ameliyatı olan hastalarda iz göze batmaz. Meme atı kıvrımlrından yapılan protezin avantajı protezi tam istenildiği şekilde yerleştirilmesi ve meme altı kııvrımının pozisyonunun çok iyi bir şekilde ayarlanmasıdır. Böylece ameliyat sonrası kanamayı kontrol altına almak mümkündür. Meme ucundan yapılan kesilerde meme bezi dikine kesilerek girildiği için çok az da olsa enfeksiyon görülmektedir. Ayrıca bazı hastalarda meme ucunda çöküklük gibi rastlanması mümkündür. Koltuk altı protezlerinin dezavantajı ise cebin yeteri kadar iyi hazırlanamamasıdır ve kanama kontrolünün yapılamamaısdır. Özellikle kas altına yerleştiriliyorsa göğüs ön kemiği civarındaki damarlar tam olarak durdurulamaz ise kanama problemleri meydana gelebilir.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
977 Gösterim
Son İleti 31 Mart 2007, 01:20:17
Gönderen: çoban
0 Yanıt
1310 Gösterim
Son İleti 11 Şubat 2008, 19:06:50
Gönderen: sevdaligul
0 Yanıt
845 Gösterim
Son İleti 20 Ekim 2012, 07:37:29
Gönderen: nullsix
0 Yanıt
285 Gösterim
Son İleti 25 Haziran 2017, 23:58:50
Gönderen: alpacino0092
0 Yanıt
284 Gösterim
Son İleti 16 Kasım 2018, 10:39:11
Gönderen: Laplace