Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Balıkçılık malzemeleri
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 261
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Balıkçılık malzemeleri  (Okunma sayısı 261 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    bilcodseo

  • Sevilen Üye
  • **
  • Avatar Yok

  • İleti: 74
  • Rep: +0/-0
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
Balıkçılık malzemeleri
« : 07 Ağustos 2018, 14:14:53 »


 

Balıkçılık malzemeleri

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap gelişen teknoloji ve ticaret ile beraber geçmişten günümüze kadar büyük gelişmeler kaydetmiştir. Eski zamanlarda çeşitli doğal yollarla avlanan balıklar, artık tüm donanıma sahip çeşitli malzeme ve alt materyaller yardımı ile kolaylıkla avlanabilir hale gelmiştir.

Balıkçılık, en eski çağlardan beridir devam eden, gelmiş geçmiş en değerli uğraşlardan birisidir. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yapgelişmeye uğramadan önce, eski çağlarda sadece fizyolojik açıdan ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayarak balık avlayan insanoğlu, ilerleyen dönemlerde bu uğraşı hobi olarak devam ettirmeye başlamıştır. Her iki amaca da yönelik yapılan balıkçılık,günümüzde profesyoneller tarafından meslek, amatör insanlar için hobi olarak devam ettirilmektedir.


Boş zamanları değerlendirmek açısından en ideal uğraşlardan biri olan balık avlama, psikolojik anlamda rahatlama sağlarken aynı zamanda kişisel çabalara dayalı bir aktivite olduğundan, motivasyon yaratma bağlamında da sıkça tavsiye edilmektedir. Balık avlamanın bazı püf noktaları da vardır, bunlar iyi bilindiğinde balık avlamayı en zevkli hale getirecek kapının anahtarını da elinize almış olmaktasınız. Bu püf noktalardan bazılarını sıralayacak olursak; balık cinslerini iyi bilmek, avlanış zamanlarını bilmek ve daha birçok küçük bilgi dahilindeki püf noktalardır.

Bunların yanı sıra balık avlayacak kişilerin Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap iyi tanımaları ve kullanım alanlarını iyice bilmeleri, soğukkanlı ve sabırlı olmaları gerekmektedir. Farklı olta çeşitleri, zıpkın ve fileler yardımıyla avlanan balıklar, bu malzemeler sayesinde Karadeniz bölgesi en başta olmak üzere büyük bir ticaret kaynağı haline gelerek ekonomiye katkı sağlamıştır. Sağlığa yaptığı katkılar ile de bilinen balık, son derece yararlı bir besindir. İçlerinde bulundurdukları yüksek değerdeki vitaminler insan sağlığına büyük yararlar sağlar. Magnezyum, selenyum, çinko ve iyot balığın içindeki faydalı ve önemli vitaminlerden sadece ve sadece bazılarıdır.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
699 Gösterim
Son İleti 19 Ağustos 2014, 03:29:56
Gönderen: ultiox
0 Yanıt
405 Gösterim
Son İleti 08 Şubat 2015, 22:22:20
Gönderen: Tanitimreklam
0 Yanıt
520 Gösterim
Son İleti 07 Ağustos 2015, 06:02:10
Gönderen: b.a.f.
0 Yanıt
336 Gösterim
Son İleti 10 Ağustos 2018, 13:15:59
Gönderen: bilcodseo
0 Yanıt
251 Gösterim
Son İleti 14 Ağustos 2018, 12:23:03
Gönderen: bilcodseo