Dünyadaki teknolojik gelişmeleri gördükçe mutlaka hepimizin aklına çeşitli projeler gelmiştir. Çoğu insan bu projeleri yapamayacağını düşünür ve anında vazgeçer. Ama Arduino ile hayallerimizdeki projeleri kolaylıkla hayata geçirebiliriz. Nasıl sorusunun ardından, Arduino nedir, ne işe yarar, Arduino ile neler yapılabilir soruları art arda gelmekte. Aslında Arduino ile yapabileceklerimizin sınırlarını hayal gücümüzün sınırları belirlemektedir. Robot kol, prototip tank ve araçlar, insansı robotlar, drone, otomatik sulama sistemi, akıllı ev sistemleri, sensörlerle çalışan tüm sistemler, otomatik kapı sistemleri, kısacası saymakla bitiremeyeceğimiz binlerce proje yapabilmekteyiz.
Arduino Nasıl Kullanılır
Arduino’nun çalışma mantığına teknik detaylara girmeden değinecek olursak Arduino; sensörlerden aldığı değerleri okuyarak, bu değerlere göre işler yaptırabileceğimiz bir denetleyicidir. Kısa bir örnek verecek olursak: Örneğin ışık yandığı zaman açılmasını istediğimiz bir kapı var. Bunun için yalnızca bir ışık sensörü, arduino ve kapı kilidini tetiklemek gerekmekte. Işık sensörü ışığı gördüğü zaman Arduino’ya bir sinyal yollar. Siz ise Arduino’ya yazılım dili ile ‘ışığı gördüğün zaman kilidi tetikle’ komutunu veriyorsunuz. Sistemin çalışma mantığı bu kadar kolay.
Biraz daha teknik olarak değinmek gerekirse: Sensörler belirli etkiler altında dijital yada analog veriler üretirler. Arduino üzerinde ise hem analog hem de dijital pinler vardır. Sensörlerin data aktaran uçlarını Arduino üzerindeki bu pinlere bağlarız. Arduino’nun yazılım dili C tabanlıdır. Algoritma mantığı ile çalışmaktadır. İnternet ortamında neredeyse Arduino ile yapılabilecek tüm uygulamaların örnek kodları ve bağlantıları bulunmaktadır.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap