Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açıır?
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 699
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açıır?  (Okunma sayısı 699 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açıır?
« : 26 Mayıs 2014, 16:33:02 »


 

 Anlaşmalı boşanma davası nasıl açılır?

Türk Hukuk sistemi içerisinde hızlı ve kolay boşanmak isteyen çiftlerin açmaları gereken dava Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap davasıdır. Boşanma davası çekişmeli olarak açıldığında ortalama 2-3 yıl sürmektedir. Bu zaman zarfı maddi ve manevi olarak taraflara çok ciddi zararlar verebilmektedir. Bu zararların önüne geçmek için yapılması gereken şey anlaşmalı boşanma davası açmaktır. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap açıldığı zaman ortalama 2-3 ay içerisinde taraflar boşanma davası neticelendirebilmektedir. Hatta acil durumlar söz konusu olduğu zaman taraflar mahkeme yoğunluğuna göre 1 günde dahi davayı sonuçlandırabilmektedir. Bu nedenle boşanma sürecinde olası problemleri en aza indirmek için taraflara önerimiz anlaşmalı boşanma davası açmalarıdır.

Anlaşmalı boşanma davasının ilk aşaması protokol hazırlamaktadır. Meltemdagasan.av.tr hukuk bürosu Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap olarak Ankara da boşanma davalarına bakmaktadır. Protokol içerisinde eşler evlilik ile ilgili bütün ayrıntıları dikkate almalıdırlar. Protokolde olası eksiklik davanın reddine neden olabilir. Protokol içerisinde evlilik malları, tazminat, nafaka, çocuğun velayeti, çocukla kişisel ilişki tesisi vs. gibi konuları açık ve ayrıntılı olarak yer almalıdır. Protokol tabir-i caizse anlaşmalı boşanma davasının bel kemiğini oluşturmaktadır. Protokol hazırlandıktan sonra eşler anlaşmalı boşanma davasını açmak için mahkemeye başvurabilirler. Protokolün yazılı olma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak pratikte artık hakimler protokolü yazılı olarak talep etmekte ve bu minvalde işlem yapmaktadırlar.

Protokol hazırlandıktan sonra eşler aile mahkemesine başvurarak anlaşmalı boşanma davasını açarlar. Burada hangi yer mahkemesinin yetkili olduğu konusunda bir zorunluluk bulunmamaktadır. Eşler herhangi bir il, ilçede bulunan mahkemeye başvurarak anlaşmalı boşanma davasını açabilirler. Bizim eşlere tavsiyemiz son 6 ay birlikte yaşadıkları yerde bulunan aile mahkemesine başvurmalarıdır. Bulundukları yerde aile mahkemesi bulunmuyorsa asliye hukuk mahkemesi aile mahkemesi sıfatı ile anlaşmalı boşanma davasını görebilir.

Dava açıldıktan sonra artık yapılması gereken eşlerin bizzat duruşmada hazır bulunarak davayı kabul ettiğini beyan etmeleridir. Eşlerin bizzat mahkemede bulunması kanun tarafından zorunlu tutulmuştur. Eşler mahkemeye katılarak protokolü kabul ettiklerini ve herhangi bir itirazlarının olmadığını beyan etmelidirler. Protokolün hazırlanması esnasında teknik bir problem bulunmuyorsa hakim anlaşmalı boşanma davasını olumlu olarak neticelendirecektir.

Kaynak : meltemdagasan.av.tr


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
869 Gösterim
Son İleti 04 Şubat 2012, 16:31:24
Gönderen: alex57
0 Yanıt
464 Gösterim
Son İleti 14 Şubat 2018, 22:31:30
Gönderen: alpacino0092
0 Yanıt
314 Gösterim
Son İleti 17 Eylül 2018, 20:59:19
Gönderen: AnkebutGroup
0 Yanıt
277 Gösterim
Son İleti 16 Kasım 2018, 10:42:44
Gönderen: Laplace
0 Yanıt
72 Gösterim
Son İleti 26 Mayıs 2024, 21:39:58
Gönderen: alpacino0092