Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Anksiyete Bozukluğu ve Panik Atak
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 766
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Anksiyete Bozukluğu ve Panik Atak  (Okunma sayısı 766 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    anonim

  • Yeni Üye
  • *
  • Avatar Yok

  • İleti: 1
  • Rep: +0/-0
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
Anksiyete Bozukluğu ve Panik Atak
« : 20 Kasım 2017, 01:31:48 »


 

Anksiyete Bozukluğu ve Panik atak günümüzün en sık karşılaşılan psikolojik hastalıklarındandır. Birçok insan hayatının belirli dönemlerinde kaygı bozuklukları ve panik atak krizleri yaşayabilir. Bu belirtiler sizin hasta olduğunuz anlamına gelmiyor. Fakat kalıcı belirtiler yaşıyorsanız destek almanızda fayda var.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap kendini göstermeye başladığından itibaren hastaların günlük hayat kalitelerinde belirgin düşüşler başlar. Hasta terleme, hızlı nefes alıp verme, çarpıntı, baş ağrıları, uyuşmalar vb. belirtileri yaşamaya başladıktan sonra birçok doktora başvurur ama ne kardiyolojide, ne nörolojide, ne dahiliye de hastalığının teşhisi bulunamaz. hasta tüm bunların sonunda psikiyatriye başvurur ve yaygın anksiyete bozukluğu tanısı konur. Doktor anksiyete bozukluğu testi yaparak tanıyı koyar, anksiyete bozukluğu ilaçları olan antidepresanlar ile anksiyete bozukluğu tedavisi sürecini başlatır.

Nitekim Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap yaşayan insanlar da başka bir hastalığı olduğunu düşünerek hastane hastane dolaşırlar. son olarak psikiyatri bölümüne giderler, Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap yapılır ve panik atak belirtileri taşıyorsa panik bozukluğu tanısı konur. Panik Atak ilaçları olarak antidepresanlar kullanmaya başlar ve panik atak tedavisi başlamış olur.

"Anksiyete bozukluğu geçer mi?", "panik atak geçer mi?" gibi sorularla sıkça karşılaşıyoruz. Tedaviyi başlatırsanız ve sabırla devam ettirirseniz ilaç tedavisi ve psikoterapi (bilişsel davranışçı terapi) ile büyük ölçüde bu hastalıktan kurtulacaksınız.

Sitemizde bu iki hastalık dışında; depresyon nedir, depresyon belirtileri nelerdir, depresyon tedavisi nasıl yapılır, bipolar bozukluk nedir, bipolar bozukluk belirtileri nelerdir, bipolar bozukluk tedavisi nasıl yapılır, obsesif kompülsif bozukluk nedir, obsesif kompülsif bozukluk belirtileri nelerdir, obsesif kompülsif bozukluk tedavisi nasıl yapılır, şizofreni nedir, şizofreni belirtileri nelerdir, şizofreni tedavisi nasıl yapılır, disleksi nedir, disleksi belirtileri nelerdir, disleksi tedavisi nasıl yapılır, sosyal fobi nedir, sosyal fobi belirtileri nelerdir, sosyal fobi tedavisi nasıl yapılır, agorafobi nedir, agorafobi belirtileri nelerdir, agorafobi tedavisi nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını da alabilirsiniz.

insanın psikolojik sağlığının en az fiziksel sağlığı kadar önemli olduğunu unutmayın. Psikolojik rahatsızlıklar bedensel sağlığınızı da etkilemekle beraber yaşam kalitenizi bedensel bir hastalıktan çok daha fazla etkilemektedir. Özgüveninizin azalması, sosyal ilişkilerinizin zayıflaması, çevreyle ve insanlarla etkileşiminizin azalması, dışarı çıkamama gibi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
1056 Gösterim
Son İleti 10 Mart 2007, 10:22:44
Gönderen: lRespecteDl
1 Yanıt
1367 Gösterim
Son İleti 02 Mart 2008, 00:33:19
Gönderen: orkide
2 Yanıt
1224 Gösterim
Son İleti 03 Haziran 2008, 21:22:34
Gönderen: sevdaligul
0 Yanıt
1148 Gösterim
Son İleti 30 Mart 2011, 20:19:52
Gönderen: sevdaligul
0 Yanıt
462 Gösterim
Son İleti 20 Mayıs 2015, 02:20:25
Gönderen: b.a.f.