Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: ANKEBUT GROUP İNTERNATİONAL - ANKEBUT MÜHENDİSLİK
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 236
Google Özel Arama

Gönderen Konu: ANKEBUT GROUP İNTERNATİONAL - ANKEBUT MÜHENDİSLİK  (Okunma sayısı 236 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.


 


Bilgiyi, güce ve güvene dönüştüren kuruluş
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1995 yılında kurulan ANKEBUT GROUP İNTERNATİONAL ; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir. ANKEBUT GROUP İNTERNATİONAL  hisselerinin %84,58'i TSKGV'ye aittir, %15,3'lük kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.
Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ANKEBUT GROUP İNTERNATİONAL ; başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç makamlarının, haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, komuta kontrol sistemleri, ulaştırma, güvenlik, trafik, otomasyon ve sağlık teknolojilerine yönelik ihtiyaçlarını karşılayabilecek çok geniş bir ürün yelpazesine sahip bulunmaktadır. ANKEBUT GROUP İNTERNATİONAL  bugün, özgün ürünlerini ihraç eden, dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi (Defense News Top 100) listesinde yer alan, yerel kuruluşlar ile işbirliği modelleri kurgulayarak uluslararası pazarlarda ortaklıklar kuran, yatırım yapan bir marka haline gelmiştir.
ANKEBUT GROUP İNTERNATİONAL , vizyonundaki teknoloji vurgusu ile "Küresel pazarda yarattığı değerler ile sürdürülebilir büyümesini koruyan, rekabet gücü ile tercih edilen, stratejik bir ortak gibi güven duyulan, çevreye ve insana duyarlı bir milli teknoloji firması olmak" hedefini benimsemiştir.
Bu başarının kilit faktörlerinden olan 5000'i aşkın çalışanı bünyesinde yer alan nitelikli mühendislik kadrosu ile ANKEBUT GROUP İNTERNATİONAL , yıllık cirosunun ortalama %6'sını, kendi özkaynakları ile finanse edilen Ar-Ge faaliyetlerine ayırmaktadır.
ANKEBUT GROUP İNTERNATİONAL - ANKEBUT MÜHENDİSLİK
Türkiye’nin Roket ve Balistik Füze Çalışmalarına Bakış
1990’lı yıllarda çeşitli resmi kurumlarca yürütülen farklı roket projeleri ile menzilleri 40 km’den 110 km’ye kadar değişen farklı çapta roketler ortaya çıkmış ve 122 mm çapta roket atan T-122 Çok Namlulu Roket Atar Sistemi 1996 yılında TSK envanterine girmişti. Güdümsüz topçu roketi olarak sınıflandırılan ve hassas vuruş yeteneği olmayan, Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) sistemleri ile kısa sürede birden fazla roketin ateşlenmesi ile hedefler üzerinde baskı kuran bu tür sistemler balistik füzelerden ayrılmaktadır.

Karadan karaya roket ve füze kabiliyetini geliştirmek isteyen Türkiye, 1997 yılında Çin Halk Cumhuriyeti’nde yerleşik CPMIEC/SCAIC firması ile imzalanan sözleşmeyle WS-1 roketlerini baz alan 300 mm çapındaki TR-300 Kasırga Topçu Roketinin üretimine geçilmiş ve 1998 yılında yine aynı Çin firması ile imzalanan ikinci sözleşme ile kısa menzilli taktik sınıf bir balistik füze olan B611 Füze Sisteminin teknolojisi transfer edilmiş ve Yıldırım adı verilen Füze Sisteminin üretimi ROKETSAN tarafından yapılmıştı.

TSK’nın yerli üretim ilk Balistik Füze Sistemi olan Yıldırım asgari 80 km, azami 150 km menzile sahip. Ataletsel Güdüm Sistemine sahip olan Yıldırım’ın hedeften sapma değeri ise 150 metre.


ANKEBUT GROUP İNTERNATİONAL - ANKEBUT MÜHENDİSLİK
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap



Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
313 Gösterim
Son İleti 11 Eylül 2014, 15:54:22
Gönderen: mskrc37
0 Yanıt
233 Gösterim
Son İleti 07 Ekim 2017, 22:24:09
Gönderen: fayton
0 Yanıt
227 Gösterim
Son İleti 27 Kasım 2017, 21:41:57
Gönderen: ankebutbilisim
0 Yanıt
319 Gösterim
Son İleti 29 Kasım 2017, 13:55:30
Gönderen: ankebutbilisim
0 Yanıt
324 Gösterim
Son İleti 29 Kasım 2017, 14:31:11
Gönderen: ankebutbilisim