Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Ankara Dolgu
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 226
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Ankara Dolgu  (Okunma sayısı 226 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    Laplace

  • Sevdalı Üye
  • *****
  • Avatar Yok

  • İleti: 1647
  • Nerden: Heryer
  • Rep: +88/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
Ankara Dolgu
« : 16 Ocak 2019, 18:36:05 »


 

Estetik dolgu işlemi, en genel şekli ile dolgu maddelerinin cildin içerisine ya da cildin altına enjekte edilmesi şeklinde tanımlanabilir. Dolgu maddesi olarak sentetik ya da yarı sentetik maddeler kullanılabilir. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap işleminde enjektörün yanı sıra kanül yardımı ile dolgu maddesinin implante edilmesi de tercih edilebilir.

Dolgu Yöntemi Hangi Durumlarda Kullanılır?
Bu yöntem genellikle yüz bölgesinde kullanılır. Çünkü yüzde dolgu işlemi görüntünün ciddi düzeyde değişimini sağlayabilir. Vücudun yüz dışında kalan diğer bölgelerinde, yaralanma, yanık gibi çeşitli nedenlerle oluşan çöküntülerin daha düzgün bir görünüm alması amacıyla da estetik dolgu tercih edilebiliyor. En sık kullanılan bölgeleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:
•   Alında, iki kaşın arasında, göz çevresinde ya da dudak civarında oluşan kırışıklık görünümünü azalmak
•   Burun kenarlarından ağızın köşesine kadar uzanan bölgede oluşan oluk görünümünü azaltmak
•   Ağız köşesinden çene bölgesine doğru uzanan oluk görünümünü azaltmak
•   Çene bölgesinin iki kenarında ya da tek tarafında oluşan oluğu azaltmak
•   Dudak içerisinde uygulanan enjekte ile dolgu dudak görünümü yani daha dolgun bir dudak görünümü elde etmek
•   Alın, elmacık kemiği, çene, yanak ya da göz altı bölgesinin daha dolgun bir görünüm almasını sağlamak
•   Akneden ya da yaralanmalardan kaynaklanan çukurların doldurulması

Dolgu Yöntemi Nasıl Etki Gösterir?
Bu yöntemde kullanılan dolgu maddesi cilt içerisine ya da cilt altına enjekte edildiğinde, cildin görünümünde bir hacim artışı sağlar. Cilt yukarıya doğru kalkar ve aynı zamanda daha gergin bir görünüm alır. Çökmüş ya da çukurlaşmış olan cilt görünümü dolgu etkisi sayesinde hafifler. Özellikle ışık altında gölgelenme daha az olur.

Dolgu İşlemi Ne Kadar Sürer?
Cildin hangi bölgesine uygulama yapılacağına bağlı olarak dolgu işlemi süresi de değişir. Genellikle 15 dakika ila 30 dakika arasında işlem tamamlanır. İşlem tamamlandığında hiç beklemeden günlük yaşantınıza geri dönebilirsiniz. Çalışabilir, sosyal aktivitelere katılabilir ve uyuyabilirsiniz.

Dolgu İşlemi Ağrılı mıdır?
Uygulamanın gerçekleştirileceği bölgeye, uygulama öncesinde anestetik krem, soğuk kompres uygulama ya da lokal anestezi yapılacağından dolgu sırasında herhangi bir acı, ağrı ya da sızı hissedilmez. Enjeksiyon işleminde son derece ince iğne ucu kullanılır ve uyuşmaya bağlı olarak iğnenin cilde girdiği sırada dahi bir acı hissedilmez. Vücudun hangi bölgesine dolgu yapılacağına bağlı olarak, hangi yöntem ile deride uyuşmanın gerçekleştirileceğine karar verilir.

Dolgu İşlemi Sonrası Şişlik ve Morarma Olur mu?
En çok merak edilen hususlardan biri de dolgu yan etki yapar mı, şişlik ya da morluk gibi istenmeyen görüntüler ortaya çıkar mı, şeklinde oluyor. Bu işlemin usulüne uygun olarak, doğru teknik ve doğru malzemeler ile gerçekleştirilmesi son derece önemli. Tecrübeli bir hekim tarafından usulüne uygun şekilde yapılması halinde morluk oluşmaz. Ancak bazı kişilerin kullandıkları Aspirin gibi ilaçlar cildi kanamaya meyilli hale getirir. Bu durumda hafif morluk oluşabilir. Uygulamanın yapıldığı bölgeye bağlı olarak hafif şişlik oluşması mümkün. Özellikle yüz dolgu ve dudak dolguda şişlik 1 ila 2 gün içerisinde geriler ve yok olur.

Hazır Dolgu Maddesi Nedir?
Tamamen steril koşullarda sentetik ya da biyolojik olarak hazırlanan, enjekteye hazır maddeler, hazır dolgu maddesi olarak adlandırılır. Kullanılan dolgu maddesinin markası, FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylanmış olmalıdır. Uygulamada tercih edilen estetik dolgu fiyatları markaya göre değişebilir. Hazır dolgu maddeleri "geçici" ya da "kalıcı" olabilir.

Hazır - Geçici Dolgu Nedir?
Hazır geçici dolgu maddesi cilde enjekte edildikten sonra zamanla emilerek hacim veren etkisi kaybeder. Emilim süresi ise dolguda kullanılan maddenin molekül yapısına, cilde enjekte edilen miktara ve vücudun hangi bölgesine enjekte edildiğine bağlı olarak değişir. En genel şekliyle dolgu maddesinin hacimsel etkisi kaybetme süresi 6 ay ila 12 ay arasındadır. En sık kullanılan dolgu maddeleri hyaluronik asit, kalsiyum hidroksiapatit, poly-L laktik asit ve kolajen olur.

Hazır - Geçici Dolgunun Avantajları Nelerdir?
En büyük avantajı geçici olmasıdır. Çünkü yapılan dolgunun yüzünüzün herhangi bir bölgesini ya da yüz ifadenizi nasıl değiştireceğini önceden görme şansını sunar. Kalıcı dolgu öncesinde, dolgu işlemi sonrası ortaya çıkan görünümü beğenip beğenmeyeceğiniz noktasında duyduğunuz endişe, geçici dolgu işlemi ile ortadan kalkar. Geçici dolgunun bir diğer avantajı, dolgu maddesinin kullanıma hazır olması ve işlemin kısa sürede tamamlanabilmesidir. ameliyathane koşullarına gerek kalmaz ve dilediğiniz zaman işlem tekrarlanabilir. Kalıcı dolgudan daha ekonomik olması da geçici dolgunun bir diğer avantajı.

Hazır - Geçici Dolgunun Dezavantajları Nelerdir?
Dolgunun geçici olması avantajın yanı sıra dezavantaj da olabiliyor. Dolgu etkisinin geçici olması, işlem sonrası sonucu beğenmeniz halinde sizin için dezavantaj olabilir. Dolgu etkisi kaybolduğunda işlemin yenilenmesi gerekir ve bu da ek bir maliyet anlamına gelir. Bir diğer dezavantaj ise dolgu maddesinin cilt tarafından emilmeyebilir olmasıdır. Deride yabancı cisim reaksiyonu ortaya çıkabilir ve bazı düzensizlikler oluşabilir. Ayrıca 5 ml ila 15 ml gibi hacimlerde geçici dolgu işlemi, kalıcı dolgu işleminden daha yüksek bir maliyeti zorunlu kılabilir.

En İyi Geçici Dolgu Maddesi Hangisidir?
En iyi geçici dolgu maddelerinden biri de Juvaderm'dir. Yumuşak kıvamda olması, deride yabancı cisim reaksiyonu oluşturma riskinin daha düşük olması, ciltte emilim süresinin daha uzun olması ve dolgu etkisinin daha uzun sürmesi gibi özellikler bu markayı ön plana çıkarıyor. Ancak sizin cildinizin durumuna bağlı olarak farklı bir marka dolgu maddesi de kullanılabilir. Çünkü ideal dolgu maddesi markası kişiye göre değişebiliyor.

Kalıcı Dolgu Nedir?
Kalıcı dolgu, vücut tarafından emilmeyen ve deri altında ömür boyu kalan maddeler kullanılarak yapılan dolgu işlemidir. Dolgu etkisi kalıcı olur ve kullanılan dolgu maddesi de ömür boyu cilt altında kalır. Fakat deri ve deri altındaki yumuşak doku zamanla yer değiştirir ve incelir. Kalıcı dolgu maddesi bu değişime uyum sağlayamaz. Dolayısıyla kalıcı dolgu maddesi uzun vadede tedavisi oldukça güç estetik sorunları beraberinde getirebilir.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap uygulaması hakkında daha fazla bilgi almak için Dr. Özgür Koldaş ile iletişime geçebilirsiniz.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
441 Gösterim
Son İleti 04 Mayıs 2017, 12:15:02
Gönderen: Erdagimedikal
0 Yanıt
289 Gösterim
Son İleti 25 Temmuz 2018, 09:58:26
Gönderen: bilcodseo
0 Yanıt
275 Gösterim
Son İleti 27 Temmuz 2018, 13:39:32
Gönderen: bilcodseo
0 Yanıt
197 Gösterim
Son İleti 16 Kasım 2018, 11:20:36
Gönderen: Laplace
0 Yanıt
316 Gösterim
Son İleti 04 Ocak 2019, 12:59:26
Gönderen: Laplace