Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Ankara Botoks
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 279
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Ankara Botoks  (Okunma sayısı 279 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    Laplace

  • Sevdalı Üye
  • *****
  • Avatar Yok

  • İleti: 1647
  • Nerden: Heryer
  • Rep: +88/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
Ankara Botoks
« : 18 Ocak 2019, 03:42:49 »


 

Cilt, zamana yenik düşer. Yaşın ilerlemesiyle birlikte özellikle yüz bölgesinde kırışma ve sarkmaların meydana gelmesi ise kaçınılmazdır. Genetik faktörler, sigara kullanımı, güneş ışınlarına maruz kalma, beslenme ve yaşam şekli gibi çeşitli unsurlara bağlı olarak ciltteki kırışma ve sarkma erken yaşlarda da görülebilir. Her ne kadar cilt, zamana karşı direnç göstermese de, ilerleyen teknoloji sayesinde daha genç görünmek de mümkün.
Farklı cilt tiplerine uygulanabilen Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yapsayesinde kırışıklık görünümünü azaltmak, ince kırışıklıkları yok etmek ve ciltte belirli bir düzeyde yukarı çekme işlemini sağlamak artık çok kolay. Yaygın bir şekilde uygulanan ve sonuçları ile memnuniyet yaratan bu teknik, son yıllarda çok daha geniş kapsamlı bir uygulama alanına kavuştu. Peki, botoks nedir ve vücudun hangi bölgelerinde uygulanabilir?

Botoks Nedir?
Colustridium botulinium ismini taşıyan bir bakteriden özel bir yöntem ile toksin elde edilir. Bu nörotoksin tıp biliminde botoks olarak adlandırılıyor. Cilt üzerindeki etkisi ise sinir-kas kavşaklarında sinir iletimini bozmak şeklinde gerçekleşiyor. Bu durum kas üzerinde bulunan liflerin paraliz etkisine maruz kalmasına sebebiyet veriyor. Fakat Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap etkisi olarak adlandırılan bu etki geçici olmakla beraber ağrı duymayı, dokunma hissini ve sıcak ya da soğuk hissini önlemiyor. Yüz üzerindeki karakteristik ifadeyi de bozmuyor. Dolayısıyla ciltte botoks uygulamasının mevcudiyetini dışarıdan bir kişinin anlaması pek mümkün olmuyor.

Botoks Nerelerde Kullanılır?
Cildin pek çok bölgesinde bu uygulamanın gerçekleştirilmesi mümkün. En çok tercih edilen ve başarı oranı en yüksek olan ise yüz bölgesi oluyor. Vücudun dekolte bölgesinde, ellerde ve boyun bölgesinde de bu uygulamadan faydalanılabilir. Yüz üzerinde ise botoksun uygulanabildiği alanlar şöyle:
Alın bölgesi
Burun ucu
Burun kenarları
Kaş ve iki kaş arasında kalan bölge
Dudak çevresi
Göz altı ve göz kenarları
Mimik çizgilerinin olduğu tüm alanlar

Botoks Nerelerde Kullanılır?
Yaşa bağlı olarak ortaya çıkan kırışık cilt görünümünün giderilmesi, botoksun en yaygın kullanım alanıdır. Aynı zamanda yüzde yerleşmiş bir ifadenin ortadan kaldırılması için de tercih edilebilir. Örneğin çatık kaş görünümü sinirli bir yüz ifadesini doğurur. Zamanla iki kaş arasında oluşan çizginin yok edilmesi ya da görünümünün hafifletilmesi de mümkün olabiliyor. Alın çizgileri, boyun bölgesinde oluşan çizgi görünümü ya da kaz ayağı görünümünün ortadan kalkması için de bu uygulamadan faydalanılabilir.
Son dönemde botoks yaptıranlar arasına hafif kaş düşüklüğü görünümünden şikayet edenler de eklendi. Çünkü uygulama düşük kaş görünümünü de hafifletebiliyor. Sadece estetik amaçlı olarak kullanılmayan botoks, çene kilitlenmesi, diş gıcırdatma aşırı terleme gibi sorunların ortadan kaldırılması noktasında da son derece başarılı bir yöntem.

Botoks Hangi Durumlarda Uygulanmaz?
Hamilelik döneminde olan kadınlarda Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap sonrası ortaya çıkabilecek problemler nedeniyle bu uygulama yapılamaz. Enfeksiyon yaşayan hastalarda da botoks yapılamaz.  Nöromüsküler rahatsızlıklar da (myasthenia gravis, amyotrophic lateral sclerozis vb.) botoksun yapılmasını engelleyebiliyor. Bunların dışında hemen her birey bu uygulamadan faydalanabilir.

Botoks Ne Zamandan Beri Kullanılıyor?
Bu teknik ilk olarak spastik ve paralitik sağlık sorunları yaşayanlar üzerinde uygulandı. 1987 yılında kozmetik amaçlı olarak kullanılmaya başlanan botoks uygulaması 1989 yılından itibaren daha geniş bir kullanım alanına kavuştu. Bu tarihte FDA'nın (American Food and Drug Administration) onayını alan botoks şaşılık, yarı yüz spazmı, blefarospazm sorunları üzerinde de kullanılmaya başlandı. Kozmetik alanında 1987 yılından bu yana kullanılmasına karşın FDA bu onayı 2002 yılında verdi.

Botoks Nasıl Uygulanır?
Bu uygulama, botoks adı verilen toksinin cilt altına enjekte edilmesi şeklinde gerçekleştirilir. Uygulamada son derece ince uçlu olan insülin enjektörü kullanılır. Enjeksiyon sırasında ciddi bir ağrı ya da sızı yaşanmaz. Sadece sinek ısırığı düzeyinde gayet hafif bir acı hissedildiğinden botoks uygulaması öncesinde anesteziye gerek duyulmuyor. Uygulamanın süresi yaklaşık olarak 10 dakika. İşlem sona erdiğinde kişi günlük hayatına kaldığı yerden devam edebiliyor.

Botoksun Etkisi Ne Zaman Başlar?
Uygulamanın yapılmasının ardından 1 ila 2 gün içerisinde etki ortaya çıkıyor. Etkinin maksimuma ulaşması ise 1 ila 4 hafta içerisinde meydana geliyor. Yaklaşık olarak 3 ila 4 aydan sonra bu etki azalma evresine giriyor. 6 ila 8 ay içerisinde ise botoksun yarattığı etki tamamen yok oluyor.
Botoks Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Uygulamanın yapılmasından sonra 4 saat boyunca enjeksiyon yapılan bölgeye dokunulmaması, bu bölgenin asla masaj ya da ovma gibi hareketlere maruz kalmaması gerekir. Baş bölgesinin dik tutulması ve aşırı mimik kullanımından kaçınılmaz gerekir. Bunların dışında herhangi bir hususta dikkatli olmanızı gerektiren bir risk söz konusu olmaz.

Botoks Enjeksiyonunun Komplikasyonları Nelerdir?
Alın bölgesine uygulanan enjeksiyonda yüzde 1 düzeyinde tek göz kapağında hafif düşüklük olabilir. Ancak bu düşüklük de geçicidir. Enjeksiyon bölgesinde hafif kızarıklık ve geçici bir baş ağrısı oluşabilir. Ender durumda botoks beklenen etkisi yapmayabilir. Ender durumlarda da bu etki beklenenden kısa sürebilir.
Ankara Botoks hakkında daha fazla bilgi almak için Dr. Özgür Koldaş ile iletişime geçebilirsiniz.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
480 Gösterim
Son İleti 09 Nisan 2013, 09:52:13
Gönderen: alex57
0 Yanıt
431 Gösterim
Son İleti 19 Temmuz 2016, 17:08:37
Gönderen: ahmetdemir
0 Yanıt
310 Gösterim
Son İleti 28 Ekim 2017, 21:35:28
Gönderen: fyzyc
0 Yanıt
226 Gösterim
Son İleti 16 Kasım 2018, 11:15:45
Gönderen: Laplace
0 Yanıt
255 Gösterim
Son İleti 26 Şubat 2019, 07:22:13
Gönderen: Laplace