Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Ahşap Ev Özellikleri Nelerdir?
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 308
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Ahşap Ev Özellikleri Nelerdir?  (Okunma sayısı 308 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ahşap Ev Özellikleri Nelerdir?
« : 13 Eylül 2017, 11:12:35 »


 

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap yüzyıllardır kullanılan ve herkes tarafından beğenilen yapılardır. Anadolu’da yaygın olarak kullanılan ahşap evler uzun yıllardır modern ve klasik mimaride yer almayı başarmıştır. Ahşap evlerin kullanım alanları, planlaması ve yerleşim alanları değişim göstererek zamanın şartlarına uyum sağlamaktadır. Kendini yenileyerek zamana uyum sağlayan ahşap evler her dönemde tercih edilebilen vazgeçilmez yapılardır. Özellikle beton yapıların hızla yaygınlaştığı metropol kentlerinde nefes alabileceğimiz ahşap evlere ihtiyaç duyarız. Farklı ağaç türlerinden imalatı gerçekleştirilen ahşap evler kaliteli ağaçlardan üretildiği ve bakımı yapıldığı sürece uzun yıllar sorunsuz olarak kullanılabilir.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Ahşap Ev Özellikleri

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap içerisinde yaşayan insanlar kendilerini fizyolojik ve psikolojik açıdan rahatlamış hisseder ve günün stresini kolaylıkla üzerinden atarak iç huzura ulaşırlar. Ahşap ev üretildiği ağaçlardan dolayı daima canlı kalır ve nefes alabilen bir yapıya sahip olur. Bu yüzden ahşap ev içinde yaşayan insanlar romatizma, astım, dolaşım bozuklukları, böbrek rahatsızlığı gibi sağlık problemleri ile daha az karşılaşırlar ve bu hastalıklara sahip insanlarında sağlık durumlarında olumlu yönde katkı sağlar.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Japon deprem araştırma uzmanları tarafından dünya üzerinde depreme karşı en dayanıklı yapılar olarak belirtilmiştir. Bu bilgiyi teyit edecek olursak 1894 yılında İstanbul depremine baktığımız zaman kütük evlerin ayakta kaldığını beton ve demir gibi yapı malzemesi ile imalatı gerçekleşen yapıların ise yıkıldığını görebilirsiniz. Deprem şiddetinin yoğun olduğu zaman ise beton yapılarda her hangi bir onarım yapılmaz ancak kütük evlerde bu söz konusu değildir. Kütük evler zarar gördüğü zaman onarılabilir ve tekrar eski haline gelebilir.

Kütük ev kolay kolay çökme yapmaz eğer şiddetli bir sarsıntı olur ve çökme gerçekleşse dahi içerisinde yaşayan insanların ölüm riski düşüktür. Depremden dolayı yaşanan ölümlerin büyük bir çoğunluğunu beton altında kalan insanlar oluşturmaktadır. Betonarme yapılar kütük evlere oranla 5 misli, çelik evlere oranla da 13 misli bir ağırlığa sahiptir. Marmara ve Bolu depremlerine bakıldığı zaman kütük ev içerisinde yaşayan insanların hayatta kaldığı görülmektedir. Geçmişten günümüze kadar ulaşmış olan en ilgi çekici saraylar, tapınaklar ve diğer görkemli yapıtların hiçbirinde beton kullanılmamıştır ve binlerce yıl ayakta kalmışlardır.

Ağaç evler bilinenlerin aksine yangına karşı da çelik ve beton evlere karşı oldukça dayanıklıdır. Dünyanın önde gelen mimarları çelik malzeme yerine ağaç yapıları tercih etmektedir. Ağaç evler emprenye işleminden geçirelerek küf, koku, yangın gibi dış faktörlerden etkilenmemesi sağlanır. Olası bir yangın anında çelik bir çatının 600 dereceden sonra çökme riski bulunmaktadır. Ve 15 dakika içerisinde çökme ihtimali yüksektir. Buna karşılık Ağaç evler ise 1 saat ayakta kalmaktadır ve bu sayede içinde yaşayan inşaların canlarını kurtarabilmektedir.

Yaşam standartlarınızı yükseltecek ahşap ev imalatını gerçekleştiren Baneva ahşap yapılar üretimleri sırasında kaliteli ağaçlar kullanarak uzun yıllar yaşayabilmenizi sağlamaktadır. Ahşap yapılar hakkında merak ettiklerinizi 0 (216) 630 21 21 telefon numarasından veya Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap mail adresi üzerinden bizlere sorabilirsiniz.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
1353 Gösterim
Son İleti 31 Ağustos 2011, 22:30:10
Gönderen: sevdaligul
0 Yanıt
359 Gösterim
Son İleti 14 Ocak 2017, 19:15:27
Gönderen: ahmetcamli
0 Yanıt
352 Gösterim
Son İleti 15 Eylül 2017, 23:23:02
Gönderen: fyzyc
0 Yanıt
714 Gösterim
Son İleti 23 Nisan 2018, 10:01:19
Gönderen: sevdalıdrn
0 Yanıt
779 Gösterim
Son İleti 24 Nisan 2018, 11:04:04
Gönderen: sevdalıdrn