Profesyonel fotoğrafçı olmak zaman ister. Sabır ve bol pratik bu işin anahtarı.
Fotoğraf çekmeyi çok seven ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen hatta fotoğrafçılığı mesleği haline getirmek isteyenlerin merak ettikleri en önemli konu profesyonel fotoğrafçı olmak için neler yapmak gerektiği. Şimdi biraz bu konuya eğileceğiz.
Profesyonel Fotoğrafçı Kimdir?
Profesyonel fotoğrafçı, günümüzde eline fotoğraf makinesi alan herkesin uzmanım demesine karşılık oluşturulmuş bir kavram. Yani fotoğrafçı var, bir de profesyonel fotoğrafçı var. Profesyonel fotoğrafçılar kendini sadece fotoğraf ve fotoğraf dallarında geliştirmiş, bu durumu meslek haline getirmiş olan kişilerdir.
En İyi Beş Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Ankara’ nın En İyi Fotoğrafçılık Kursları En İyi Fotoğraf Eğitmenleri
Ayrıca geniş bir içeriğe de sahip meslek dalıdır. Profesyonel anlamda bir yaşam dalı olarak adlandırılan mesleğin farklı alanlarında uzmanlaşmış, ders veren ve ünlenen kişilere denmektedir.
Nasıl Olunur? – Hangi Eğitimleri Alacaksınız?
Bahsettiğimiz gibi teknolojinin gelişmesi ile herkes fotoğrafçı olmaya, kendini öyle kabul etmeye başladı. Cep telefonlarının ve dijital makinelerin gelişmesi ile fotoğraf çekmek kolaylaşsa da bildiğiniz gibi herkes bu işin uzmanı olamıyor.
Ancak fotoğrafçı olmak için de okul bitirmeye gerek yok. Kitaplarla ve farklı tekniklerle kendinizi geliştirebilirsiniz. Başarılı fotoğrafçı olmak için zamana ihtiyacınız var. İlk fotoğraflarınız ile son fotoğraflarınız arasında dağlar kadar fark olur.
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapOkullu Olmak İsteyenler
Ancak yine de bu mesleğin her ayrıntısını öğrenmek istiyorsanız iki yıllık meslek yüksekokullarında fotoğrafçılık ve kameramanlık eğitimi alabilirsiniz. Fotoğraf ve kamera tekniklerinde kendinizi geliştirebilirsiniz. Güzel Sanatlar Fakültelerinde 4 yıllık bölümler de bulunuyor.
Özel yetenek sınavı sonrasında bölüme girmeye hak kazananlar kayıt yaptırabiliyor. Sınavlarda analog/dijital fotoğraf çekimi, portfolyo değerlendirmeleri, kadraj çalışmaları ve mülakat aşamalarından geçiliyor. Bölüme girmeye hak kazananlar fotoğraf makinesi ve ekipmanlarını, film ve kartlar, banyolar, dijital sarf malzemeleri gibi her türlü malzemeyi karşılamak zorundalar.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap, Fotoğraf tekniği, Dijital fotoğrafçılık, Stüdyo fotoğrafçılığı, Renkli fotoğrafçılık Fotoğraf tarihi, Görsel iletişim, Çağdaş sanat yorumları gibi dersler verilmektedir.
Fotoğrafçılık bölümü mezunları:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap fotoğrafçılığı,
moda fotoğrafçılığı,
basın fotoğrafçılığı,
sanat fotoğrafçılığı,
reklam fotoğrafçılığı,
sualtı fotoğrafçılığı,
mimari fotoğrafçılık, vb. alanlarda iş bulabilirler.
Alaylı Olmak İsteyenler
Okuldan ziyade mesleğin içinde eğitilmek isteyenler yine de fotoğrafçılık kurslarına gitmeliler. Fotoğrafçılık kursları temel ve ileri eğitimler ile mesleki atölyeler açarak istediğiniz alanda uzmanlaşmanızı sağlıyor.
İstanbul Fotoğrafçilik Kuslari
Makinenizi, malzemelerinizi ve ekipmanlarınızın özelliklerini tanımadan fotoğraf çekemezsiniz. Diyafram ve enstantaneyi, ışık-renk-pozlama gibi teknik konuları, kompozisyon oluşturmayı ve fotoğraf okumayı öğrenmeniz lazım. Öğrendikten sonra ise bol bol uygulama yapmanız gerekli. Kendi tekniğinizi bulana kadar yılmadan fotoğraf çekmelisiniz. Bakış açınızı ve yeteneklerinizi böylece geliştirirsiniz.
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yapİyi Bir Fotoğrafçı Olmak İçin…
Fotoğraf portfolyosu oluşturun.
Portfolyonuzu iyi bir şekilde oluşturursanız profesyonelliğe adım atarsınız. Kendinize bir konu seçin ve fotoğraf çekmeye başlayın. Alanınızla ilgili fotoğraflarla portfolyonuzu oluşturabilirsiniz. Böylece iş başvurularınızı yaparken sunumunuzu böylece teslim edebilirsiniz.
Fotoğraf malzemelerini iyi tanıyın.
Hangi malzemenin ne zaman ve ne için işinize yarayacağını tahmin edemezsiniz. Profesyonel fotoğrafçı ekipmanların tamamını kullanabilmelidir. Fotoğraf makineleri, objektifler, ışık ekipmanları, tripod ve diğer fotoğraf malzemelerini iyi tanımalı ve hangi durumlarda kullanacağınızı bilmelisiniz. ISO, Stop, beyaz ayarı ve shutter speed gibi terimlere aşina olmalısınız. Fotoğraf makineleri ve ekipmanları ulaşılabilir hale geldiği için farkınızı tekniğiniz ve kompozisyonunuz ile ortayaa koyarsınız.
Işık ayarlarına hakim olun.
Açık ve kapalı alanlarda ışığı nasıl kullanacağınızı öğrenmelisiniz. Stüdyo ve açık alan çekimleri için hangi ayarlamaların gerektiğini bilmelisiniz. Işığı mükemmel kullanmak profesyonel fotoğrafçı sıfatını kazanmak için çok önemli. Bu nedenle hiç yılmadan ışığın mükemmele yakın olması için denemeler yapın.
Renklendirmeyi bilin.
Gelişen teknoloji ile fotoğraf makineleri ve Photoshop programı renkleri istenildiği gibi düzenlemeye olanak tanıyor ancak yine de renk bilgisi olmadan yapılamaz. Kompozisyona renkleri dağıtmak ve düzenlemesini tamamlamak renk bilgisi ve yaratıcı bir bakış açısı ister.
Pozlamada hata yapmayın.
Pozlama yapmayı bilmeyen profesyonel fotoğrafçı değildir. Manzara ve mekan çekimleri üzerinde kendini geliştiren kişi fotoğrafçılıkta uzmanlaşabilir.
Fotoğrafta kompozisyon oluşturmaya özen gösterin.
Fotoğraflarınız belli bir anlam taşısın. Konunuzu anlatırken mümkün olduğunca aklınızdakini vermeye çalışın. Doğru bir anlatımla fotoğrafınıza bakanları etkilersiniz.
Deneyim kazanın.
Fotoğrafçılıkta başarılı olabilmek için konunuzda uzman olmalısınız. Eğitim almayacaksanız da fotoğrafçılıkta isim yapmış birinin yanında staj yapabilirsiniz. Deneyimli kişilerle çalıştıkça siz de deneyim kazanırsınız.
Fotoğraflarınızı pazarlamayın.
Fotoğraflarınızı satmayın. İlk olarak tarzınızı herkesin görmesini sağlayın. Portfolyonuzu oluşturduktan sonra ajanslara ya da fotoğraf stüdyolarına göndererek yeni iş kapılarını aralayın.
Yarışmalara katılın.
Fotoğraf yarışmaları sizi geliştirir. Hatta profesyonel fotoğrafçı unvanını almanızı sağlar. Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen yarışmalara katılarak seviyenizi ölçebilirsiniz. Eksiklerinizi ve diğer fotoğrafçıların çalışmalarını görürsünüz.
Profesyonel bir fotoğrafçı olmak dediğimiz gibi zamana bağlıdır. Bol bol fotoğraf çekerek kendinizi geliştirmeli ve tutkunuzdan vaz geçmemelisiniz…
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapDaha fazla bilgi için lütfen internet sitemizi ziyaret ediniz.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap